Västernorrland (4)

Rasringens uppfödare i Västernorrland


Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge.


Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att gå utbildning genom Pawpeds och/eller Sverak.

Uppfödare kan i sin presentation visa om de genomfört Pawpeds G1-G3 samt Sveraks UppfödarEtta med godkänt resultat. Detta visas genom rosett/logga för vardera kurs.


Klicka dig vidare till utbildarens sida via loggorna för att läsa om vad varje kurs innehåller.


SE*Cooby's Coonery

Lizette & Björn

Örnsköldsvik


Hemsida:

www.coobys.se


Välkomna till Cooby's Coonery!


Vi bor beläget på en egen ö, där katter får gå in och ut som de önskar och leva ett så stimulerande kattliv som möjligt. Alla småttingar växer upp tillsammans med oss och får även lära känna övriga familjemedlemmar såsom hundar, höns, gäss och tom. påfåglar.


Vi är specialiserade på silver samt de två mer ovanliga mönstren som heter shaded & shell.


Vi hälsotestar enligt rekommendation, genomgått uppfödarutbildningar samt har tillstånd från Länsstyrelsen.


Varmt välkomna!

SE*Lilligans

Annika Lill

Härnösand


Telefon:

0730-562818


Mejl: Lilligansmco@gmail.com


Vår ambition är att föda upp friska, sociala, rastypiska maine coons och arbeta för en sund avel. Vi följer pawpeds hälsoprogram och våra avelskatter HCM-scannas och HD-röntgas samt DNA-testas för HCM, Pk-def och SMA. Alla våra katter bor och växer upp tillsammans med oss i familjen.

S*Maffialigan's

Viviann Sundqvist

Lunde


Telefon:

0735-788488


Mejl:

maffialigan@gmail.com


Hemsida:

www.maffialigan.com

Min första Maine Coon var född 1983 och var Sveriges första. 1986 kom min/Sveriges första import och min första kull såg dagens ljus 1989.

Mitt mål i uppfödningen är att frambringa stora, sunda, goa, maffiga familjemedlemmar med fyra stadiga tassar på jorden. Jag testar våra avelskatter för HD och HCM. Mer om mig går att läsa på min hemsida!


Välkommen!!

Målehöjdens (SVERAK)

Stefan och Maria Näsström

Örnsköldsvik.


Telefon:

073-065 01 99


Mejl:
diesel.larsson@gmail.com


Hemsida: https://www.malehojdens-maine-coon.se/

Vi heter Stefan och Maria Näsström och är uppfödare av Maine Coon och bor i Örnsköldsvik. Vi bor lantligt med en stor kattgård som våra katter har möjlighet att nyttja året om. Vi strävar efter friska och sunda katter och följer pawpeds hälsoprogram.