Östergötland (4)

Rasringens uppfödare i Östergötland


Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge.


Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att gå utbildning genom Pawpeds och/eller Sverak.

Uppfödare kan i sin presentation visa om de genomfört Pawpeds G1-G3 samt Sveraks UppfödarEtta med godkänt resultat. Detta visas genom rosett/logga för vardera kurs.


Klicka dig vidare till utbildarens sida via loggorna för att läsa om vad varje kurs innehåller.


S*Stortassen's (Dackekatten, SVERAK)

Annika & Jörgen Öhrberg

Norrköping


Telefon:

0739641232


Mejl:

stortassen@hotmail.com


Hemsida:

www.stortassen.se


Välkommen till Stortassen's Maine Coon, en kattuppfödning i hemmiljö. Vår familj bor i ett stort hus med en vacker trädgård. Alla våra katter får vara utomhus i rastgård. Vi lägger mycket tid på att umgås med våra katter och våra kattungar, för oss är det en livsstil att ha uppfödning och all vår fritid läggs på våra fina katter.


Vårt katteri är medlem i kattklubben Dackekatten som är medlem av Sverak, Fife, och vi är också medlem av The Maine Club, Maine Coon-katten och i danska Mainecoonklubben. Vi är Royal Canin Stolt Kattambassadörer sedan 2015 och Svedea Kattförsäkringsambassadörer sedan 2019.


Vi är Sverak Certifierade Uppfödare, U1 och följer Sveraks Hälsoprogram för maine coon. Varje katts hälsotester presenteras på deras sida. Vi har gått Pawpeds Diplomkurs G1 för att lära oss mer om katter och kattuppfödning. Vår uppfödning startade år 2005.


Vi har tidvis kattungar till salu. Varmt välkomna att kontakta oss vi intresse och om ni vill besöka oss och våra luddbollar.


Med vänlig hälsning

Annika & Jörgen

Tails of Björknäs

Camilla Forsberg

Motala


Telefon:

0704322793


Liten familjär uppfödning!


Mitt mål är friska och trygga katter som passar till sällskap och avel. Följer hälsoprogrammet för Maine coons.

S*Tassfarmen's

Annette Larsson

Norrköping


Telefon:

070-3613489


Mejl:

nettan.tassfarmens@gmail.com


Hemsida:

www.tassfarmens.se


S*Tassfarmen´s är en liten uppfödning straxt utanför Norrköping. Alla våra katter lever som familjemedlemmar och tillgång till 2 innätade rastgårdar.


Vårat mål är att få fram rastypiska, friska maine cooner med ett härligt temperament.


Vi testar våra aveldjur för HCM, både scanning och DNA.

Är diplomerad uppfödare i SVERAK.


Välkommen in på vår hemsida.

SE*WildTail's

Camilla Lingeby

Mantorp


Telefon:

070 37 20 980


Mejl:

camilla@wildtails.se


Hemsida:

wildtails.se


Välkomna till SE*WildTail's Maine Coon. Vi har registrerad kattuppfödning i hemmiljö inom SVERAK. Vi är diplomerade uppfödare och vi följer SVERAKS hälsoprogram. Utöver

SVERAKs Diplomering, innehar vi även Diplom på Pawpeds G1 kurs och står i kö för Pawpeds kurs G2.


Våra katter är först och främst våra familjemedlemmar, där vi bor hos katterna. Vårat mål med uppfödning av denna underbara ras är att katterna är sunda, rastypiska och kärvänliga. Vi testar våra avelsdjur via DNA – för HCM, PK-Def och SMA , men även HCM Screening och HD röntgen. Vi testar även regelbundet för parasiter, så som Gardia och Trichomonas. Resultaten presenterat på kattens egen sida som den innehar på vår hemsida. Vi älskar att visa upp våra familjemedlemmar, och passar gärna på att visa upp dom på utställning så ofta vi kan. Följ oss gärna på Facebook sidan, där vi kontinuerligt uppdaterar med videos eller bilder på våra Pälsklingar.

Varmt välkomna att kontakta oss.