Styrelsen

Maine Coon-Kattens styrelse

Ordförande

Hej! Jag heter Lisa och bor i Falun. Bor tillsammans med ett gäng Maine cooner, för närvarande är de 7 st. i antalet.


Är numera hundlös, men hundar har alltid funnits hos mig. Jag har en förkärlek till Bullterrier och Dansk/svensk gårdshundar.


Har haft kattuppfödning i liten skala sedan år 2003, vår första Maine coon kom till familjen år 2002. Så nu är det firat 20 års-jubileum med denna underbara ras.


Jag har varit aktiv i klubben till och från under dessa 20 år. Tidigare har jag bland annat suttit i styrelsen, varit ansvarig för klubbshop med tillhörande tidningsutskick, aktivitetsgrupper med mera.


Till vardags jobbar jag inom försäkringsbranschen och som ekonomiansvarig. Dessa jobb blir mycket hemifrån. Så det blir mycket tid med mina missar.


När jag inte jobbar, blir det mest kattpyssel och lite trädgårdsarbete. Vintertid är det mycket fokus på mina växter inne. Jag är även väldigt filmintresserad.


Kattutställningar har det blivit en del under åren med. Alltid kul att få träffa likasinnade och få se alla vackra katter vi har i vårt land.Vice ordförande

Maria Lundqvist

mia.lundqvist242@gmail.com


Jag heter Maria och kallas oftast för Mia. Bor i Västerhaninge ett par mil söder om Stockholm i ett hus tillsammans med min sambo Esko och Maine coonerna Tyzon och Zoe (ett syskonpar födda 2012) och Somalin Zandor (född 2019).


Har varit aktiv inom föreningen förut bland annat som layoutare och redaktör för tidningen och jag har även haft ett engagemang i styrelsen på olika poster.


Frågor jag brinner för är hälsa inom avel (jag är inte uppfödare själv men är synnerligen påläst), kommunikation om vår underbara ras till alla som är intresserade av Maine coon samt att alla medlemmar ska få känna sig välkomna i vår rasring oavsett om du har din katt i avel/uppfödning eller som sällskapsdjur.


Väl mött, hälsningar från Mia.


Kassör

Matilda Ferm Wallingstam 

kassor@mainecoonkatten.se


Jag heter Matilda Ferm Wallingstam och bor tillsammans med min make Lars-Åke och en bonusson i Handen, södra Stockholm.


Jag har alltid haft ett brinnande djurintresse och är uppväxt med häst som jag tävlat i både hoppning och dressyr.


2018 ärvde jag min fars föräldrahem som varit i släkten sedan 1918. Varje sommar ägnar jag och min man med renovering av huset och trädgårdsskötsel. Vi odlar grönsaker, har bärbuskar och fruktträd. Nästa projekt är att göra en stor rastgård till katterna i en del av trädgården.


Min resa inom Maine coon världen började med att vi bestämt oss för att skaffa katt och min man alltid drömt om att ha en maine coon och nu har vi fyra.. Vi har uppfödning under stamnamnet Fierce kitty´s sedan 2022. Med inriktning på hälsotestade, rastypiska katter med ett bra temperament. Har också ett brinnande intresse för kattutställningar och alla trevliga människor man möter där.


Jag tycker det ska bli jätteroligt att vara med i styrelsen och engagera mig i klubben.


Sekreterare

Catrin heter jag och är hemmahörande i Kungsbacka några mil söder om Göteborg. Här bor jag med min familj och 3 maine coon katter i en stor lägenhet.


Vi har båda alltid älskat djur och de har alltid funnits i våra liv på ett eller annat sätt. I början var valet av husdjur inte helt självklart. Jag ville ha en hund och han ville ha katt. Han introducerade mig då för rasen maine coon och det var en ras som i teorin passade mig i smaken. En social katt som är lite hundlik i sitt sätt att vara.


Vi bestämde oss för att skaffa oss en söt liten kille, Stalin (Dagdrivarn Hot’n Sweet). Det ena ledde till det andra och idag har vi även vår älskade Fidel (Sideshow Anthems To The Welkin) och tokiga Ace (Thunderpaws Sideshow Symphony) som förgyller vår vardag.


Jag har suttit som sekreterare för Maine Coon-katten i ca 4 år nu, vilket varit väldigt givande. Men när jag inte sitter med sekreterar-relaterat arbete eller tar hand om våra söta katter så tycker jag väldigt mycket om att umgås med min familj, virka, spela datorspel och ta långa härliga promenader.


Ledamot

Jag heter Annika Lill och är numera ledamot samt medlemsansvarig i styrelsen.


Jag bor tillsammans med min man, våra barn och två katter i Härnösand. Arbetar som utvecklare med kompetensförsörjningsfrågor och tycker om att resa. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och spenderar en hel del tid i skogen och i stallet med min dotter. Har under mina år haft allt från huskatt till olika raskatter.


Är sedan vi fick hem vår första maine coon Milton särskilt förtjust i rasen och har nu utökat familjen med en hona som heter Bella. Mitt intresse för rasen har snabbt blivit stort och jag har ambitionen att lära mig mer inom alla områden, jag innehar stamnamnet SE*Lilligans och har gått uppfödarettan via Sverak. Jag tycker utställningar är särskilt roliga och försöker ställa åtminstone några gånger per år.


Jag tycker att det är väldigt roligt att vara en del av styrelsen och hoppas på att kunna bidra till det fortsatta arbetet framåt.

Lisabeth heter jag och bor med min familj i lilla Sala. Det är jag, min man Joel, 4 barn och 4 fyrbenta.

Jag jobbar till vardags som undersköterska men är för tillfället föräldraledig och spenderar dagarna med småbarns-kaos och djuren.


Känns som om jag är uppväxt i biabädden i mammas hunduppfödning, något som gjort att jag alltid haft ett stort hjärta för djur.

Jag låg alltid där på kanten och agera sidekick vid förlossning och fick hjälpa till med dom små från första sekund till flytt. När jag flög ur boet snöa jag istället in mig på katter och tillslut hitta jag den underbara rasen maine coon. Blev såklart helt såld! Så i det träsket - precis som många andra - fastna jag.


Började suga åt mig all information jag kunde om rasen vilket blev starten på min egna uppfödning, Lussebullens.

Mina katter är en stor del av vår annars stora familj, så uppfödningen är liten och i dagsläget hittar ni Lussan och hanen Eazy här hemma. Vi har även en väldigt pratglad oriental och en lite knäpp hund till vår hjälp.


Tycker det ska bli jättekul och spännande att få vara en del av styrelsen, för mig är detta något helt nytt! Hoppas kunna bidra med goda idéer och jobba för att klubbens fina arbete för vår ras växer och tar sig framåt.


Då jag sällan fastnar på bild så bjussar jag på tre kärringar från i påsk :)


Suppleant

Pamela Malm

pamela_malm@hotmail.com


Mitt i mellan Skövde - Mariestad i en by kallad Timmersdala hittar ni mig o min familj.


Hemma hos oss bor i dag 12 Maine cooner samt två hundar samt tre vuxna barn i vårat stora hus.


Jag och min man driver ett verkstadsföretag på hemma plan. Vilket underlättar när man jobbar hemma och ta hand om alla sina pälsklingar ❤️


Älskar utställningar där man ofta hittar oss.

Catillacs Maine coon


Jag har ett förflutet liv med både dressyr hästar mjölk gård höns o grisar, katter i flera raser

Hundar illrar fåglar kaniner ormar ödler grodor en och en annan spindel (tror inte jag glömt något)


Mvh Pamela

Ulrika Olsson

ulrika@pawpeds.com

Jag heter Ulrika Olsson och bor med min man Peter i en by i Gagnef i Dalarna. Här bor också en ung maine coon-hona - Ylletrollets Tequila Rose, som fortfarande går under namnet "Kattunge" - och den 14 år gamla turkiska van-honan Tuss. Vi föder upp med stamnamnet Ylletrollets, nu för tiden i mycket liten skala. Det var mer rotation i den verksamheten förr, när vi startade uppfödningen för över 30 år sedan.

Förutom katterna har vi en liten hund, en papillon, som vi födde upp själva från dotterns tik. Han heter Mosso och vi kämpar på för att undvika miljöskador hos honom - vi siktar på att han ska bli hund och inte katt!

Jag har genom åren varit aktiv på många olika sätt inom kattvärlden, exempelvis på olika poster i styrelsen i Uppsala Kattklubb, som ledamot i SVERAKs avelsråd och hälsokommitté, internationell FIFe-domare, redaktör för Maine Coon-kattens tidning ett tag på 1990-talet etc. Jag brinner dock mest för att arbeta för sund avel. Jag har varit ute en del både inom och utom landet för att föreläsa i detta ämne. Som ett led i arbetet för sund avel startade jag tillsammans med min man och hans kollega Kjell Högström sajten som så småningom kom att heta PawPeds och bli en förening.

Mina förhoppningar för den kommande tiden i Maine Coon-katten är att vi ska få mer aktiva medlemmar som kan arbeta tillsammans för rasens bästa i en positiv anda. Många föreningar lider brist på folk som vill engagera sig nu för tiden och rasringar har i många fall fått läggas ner i brist på engagemang från medlemmarna. Jag hoppas att vi ska kunna undvika att vår rasring går samma väg, för det är viktigt att ha en rasring där man kan samarbeta mer organiserat för den ras som vi har att förvalta gemensamt.