Styrelsen

Maine Coon-Kattens styrelse

Ordförande


Annika Wallin

ordforande@mainecoonkatten.se


I en stuga i skogen hittar man mig och min familj. I den ingår mina maine coon-katter och hunden Loke av rasen cane corso. Jag har alltid haft ett stort djurintresse i allmänhet och ett kattintresse i synnerhet. Huskatter har jag haft sedan barnsben. Min första maine coon köpte jag år 2008, men på grund av återkommande hälsoproblem blev han tyvärr knappt 3 år gammal. Detta gjorde att jag började läsa på om rasen, om hälsoprogram, kloner, inavelsgrad med mera och efter nästan fem års förberedelse startade jag slutligen upp min egen uppfödning. År 2016 föddes första kullen, under mitt stamnamn SE*Sideshow. Ett hållbart avelsarbete och hälsofokus ligger mig väldigt varmt om hjärtat, likaså att värna om maine coonens ursprung som naturras från nordöstra Amerika. Förutom att ha varit en del av Maine Coon-kattens styrelse som ledamot så är jag även redaktör för vår medlemstidning, sedan 2018. När jag (sällan) får en stund över registrerar jag även maine coon i PawPeds stamtavledatabas sedan flera år tillbaka. Som ordförande hoppas jag kunna bidra till att föra rasringens arbete framåt, engagera och involvera våra medlemmar i stort och smått och fortsätta måna om vår fantastiska ras, maine coon!


Vice ordförande


Ulrika Olsson
ulrika@pawpeds.com


Jag heter Ulrika Olsson och bor med min man Peter ("Olsson" kallad) i en by i Gagnef i Dalarna. Här bor också en maine coon - gamle Henry, 16 år gammal före detta avelshane - och den 13 år gamla turkiska van-honan Tuss. Vi föder upp med stamnamnet Ylletrollets, nu för tiden i mycket liten skala. Det var mer rotation i den verksamheten förr, när vi startade uppfödningen för över 30 år sedan.

Jag har genom åren varit aktiv på många olika sätt inom kattvärlden, som på olika poster i styrlsen i Uppsala Kattklubb, som ledamot i SVERAKs avelsråd och hälsokommitté, internationell FIFe-domare, redaktör för Maine Coon-kattens tidning ett tag på 1990-talet etc. Jag brinner dock mest för att arbeta för sund avel. Jag har varit ute en del både inom och utom landet för att föreläsa i detta ämne. Som ett led i arbetet för sund avel startade jag tillsammans med min man och hans kollega Kjell Högström sajten som så småningom kom att heta PawPeds och bli en förening.

Mina förhoppningar för den kommande tiden i Maine Coon-katten är att vi gemensamt ska orka ta oss upp ur pandemidvalan och bli en mer aktiv förening med en positiv anda. Många föreningar lider brist på folk som vill engagera sig nu för tiden och rasringar har i många fall fått läggas ner i brist på engagemang från medlemmarna. Jag hoppas att vi ska kunna undvika att vår rasring går samma väg, för det är viktigt att ha en rasring där man kan samarbeta mer organiserat för den ras som vi har att förvalta gemensamt.


Kassör


Lisa Warfvinge

kassor@mainecoonkatten.se


Hej! Jag heter Lisa och bor i Falun. Bor tillsammans med ett gäng Maine cooner, för närvarande är de 6 st. i antalet.


Är numera hundlös, men hundar har alltid funnits hos mig. Jag har en förkärlek till Bullterrier och Dansk/svensk gårdshundar.

 

Har haft kattuppfödning i liten skala sedan år 2003, vår första Maine coon kom till familjen år 2002. Så nu är det 20 års-jubileum med denna underbara ras.

 

Jag har varit aktiv i klubben till och från under dessa 20 år. Tidigare har jag bland annat suttit i styrelsen, varit ansvarig för klubbshop med tillhörande tidningsutskick, aktivitetsgrupper med mera.

 

Till vardags jobbar jag inom försäkringsbranschen. Då jag arbetar som försäkringsförmedlare jobbar jag hemifrån. Så det blir mycket tid med mina missar.

 

När jag inte jobbar, blir det mest kattpyssel och lite trädgårdsarbete. Vintertid är det mycket fokus på mina växter inne. Jag är även väldigt filmintresserad.

 

Kattutställningar har det blivit en del under åren med. Alltid kul att få träffa likasinnade och få se alla vackra katter vi har i vårt land.

Sekreterare


Catrin Svantesson

sekreterare@mainecoonkatten.se


Catrin heter jag och är hemmahörande i Kungsbacka några mil söder om Göteborg. Här bor jag tillsammans med min sambo Ulf och våra 4 maine coon killar i en stor lägenhet.


Vi har båda alltid älskat djur och de har alltid funnits i våra liv på ett eller annat sätt. I början var valet av husdjur inte helt självklart. Jag ville ha en hund och han ville ha katt. Han introducerade mig då för rasen maine coon och det var en ras som i teorin passade mig i smaken. En social katt som är lite hundlik i sitt sätt att vara.


Det hela gick rätt fort och snart därpå besökte vi en kull med små ståtliga kattungar. När vi åkte därifrån hade vi tingat en liten söt hane Dagdrivarn Hot’n Sweet (aka Stalin).
Det skulle inte dröja länge innan vi insåg att vår lilla kille behövde en kompis. Då kom vi i kontakt med Annika Wallin och fick träffa hennes första kull. Där förälskade vi oss i en söt blå kille vid namn Sideshow Anthems To The Welkin (aka Fidel) som skulle få komma och bo hos oss på foder. Det ena ledde till det andra och vi fick sedan hem Fidels son till oss som heter Embers (Sideshow Embers).
Sedan förra året har vi även fått hem en fjärde gosse till oss på foder som vi kallar Ace (Thunderpaws Sideshow Symphony).


Som ni säkert förstår så älskar vi våra gossar och har en stor förkärlek till rasen maine coon.
Förutom att vara sekreterare för Maine Coon-katten hjälper jag även till med att layouta vår medlemstidning som hamnar hos er medlemmar 4 gånger om året. Ett uppdrag som jag också tycker är väldigt roligt.

Ledamot


Hélène Holm

kontakt@biscayabigpaw.se


Jag är bosatt i Uppsala sedan 1988 men är uppvuxen i Tureberg i Sollentuna.

Till yrket är jag Textilare och har jobbat som konstnär, lärare och textilkonservator under mina yrkesverksamma år.

Biscaya BigPawz heter min uppfödning som jag haft sedan 2009 och är ansluten till CFF sedan 4 år tillbaka. Hos mig bor det 4:a Maine Coontjejer varav 3 är i avel.

Har setat i styrelsen på olika poster i omgångar just nu som ledamot. Har även hand om kattungeförmedlingen för tillfället.

Ser fram emot ett givande år i styrelsen
Birgitta HellströmJag heter Birgitta Hellström och bor tillsammans med min man Terje, har två vuxna barn. Jag införskaffade mitt stamnamn 2011,  Rubycat's 

Jag bedriver en liten kattuppfödning och bor i Uppsala. 

Katterna är våra familjemedlemmar och de bor tillsammans med oss. Har ett samarbete med min dotter Ann-Charlotte som har två fertila hanar hemma hos sig. 

Jag och min dotter älskar utställning så det blir mellan 3-5 st utställningar per år.

Hemma har jag en fertil hona, en fertil hane , två kastrater och en ungdom. Har en hona på foder i Uppsala

Målet i våran uppfödning är att föda upp friska rastypiska katter med härligt temperament.

Jag HCM-scannar, HD (samt DNA-testar mina avelskatter, om det behövs)

Suppleant


Solinda Stenstråle

solinda@isisfiliis.se


Jag bor på landet utanför Ljungskile tillsammans med min make, de tre maine coonerna Pumpan, Cordressa eller "Cessa" och Elwynn, vår brasilianska terrier Yrsa samt ett gäng hönor.

Jag förälskade mig i rasen maine coon 2008, men det var först i januari 2012 som våra första katter, mor och dotter, flyttade in hos oss. Tanken var då att vi skulle vara fodervärdar, men jag blev istället uppmuntrad att själv starta egen uppfödning och så blev det. Fem kullar har vi fått under stamnamnet IsisFiliis. På obestämd framtid är dock katteriet satt på paus, då alla våra katter nu är kastrerade. Jag hoppas dock på att kunna återuppta det intresset i framtiden.

I styrelsen började jag som suppleant och layoutare av vår medlemstidning 2018, men de sista åren har jag varit fokuserad på mitt uppdrag som kassör och medlemsansvarig. Detta lämnar jag med varm hand över till Lisa i år, men jag blir kvar i styrelsen som suppleant i ett år till i alla fall! Annika Lill

annika.lill@hotmail.com


Jag heter Annika Lill och är suppleant i styrelsen. Jag bor tillsammans med min man, våra barn och katt i Härnösand. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och spenderar en hel del tid i skogen och i stallet med min dotter. Har under mina år haft allt från huskatt till olika raskatter. Är sedan vi fick hem vår första maine coon Milton särskilt förtjust i rasen och planer finns på att utöka med fler katter i familjen. Mitt intresse för rasen har snabbt blivit stort och jag har ambitionen att lära mig mer inom alla områden. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att vara en del av styrelsen och bli aktiv i klubben.