Uppsala (9)

Rasringens uppfödare i Uppsala

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


Biscaya BigPawz

Hélène Holm

Uppsala


Mejl:

kontakt@biscayabigpaw.se


Hemsida:

www.biscayabigpaw.se


Biscaya BigPawz är en liten uppfödning i Uppsala. Jag föder upp mina kullar i hemmamiljö. 1-3 kullar/år.


Har 3 avelshonor här hemma och några katter hos fodervärdar.


Jag testar mina avelskatter mot HD och HCM enligt PawPeds rekommendation innan de går i avel.

Carpe Feline (CFF)

Susanne Johansson

Björklinge


Telefon:

018-37 21 18


Mejl:

carpefeline@hotmail.com


Hemsida:

www.carpefeline.se

Presentation

SE*Daylight Blossom

Linda Svensson Smith

Bålsta


Mejl:

linda@daylightblossom.se


Hemsida: www.daylightblossom.se

Vi är ett litet katteri som följer Pawpeds hälsoprogram, vilket innebär att vi testar för HD (ultraljud) och HCM-röntgen, samt för HCM1-DNA och PK och vi strävar efter samma krav i all vår avel. Vårt viktigaste jobb är att föda upp hälsosamma, friska och sociala katter samt att bredda avelsbasen.


Välkomna in till vår hemsida samt Facebook!

S*IsaRos Lynx (SVERAK)

Rosemarie Oppelt

Uppsala


Mejl:

mailto://isaros.mco@gmail.com


Hemsida: http://www.isaroslynx.se/


Registrerad uppfödare i Sverak sedan år 2007 och medlem i Uppsala kattklubb. Vi är godkända av länsstyrelsen. Våra katter är främst kära familjemedlemmar men ibland har vi nöjet att ha kull. En tilltänkt avelkatt hälsotestas före parning med ultraljud hjärta, flertalet katter höftröntgas samt gentestas för att upptäcka ev sjukdom. Hälsa, temperament och väl socialiserad katt är något vi anser är mycket viktigt samt avelsarbetet att få fram rastypiska Maine Cooner. Vi tycker mycket om silver men jag rastyp prioriteras. Vi arbetar med bland annat de linjer som vi erhöll från vår första hona som kom till oss 2006 och har nu 8 generationer efter sig i rakt nedstigande led och det är väldigt roligt. Vi har importerat katter för att försöka bredda avelsbasen från flertalet länder. Våra små skatter säljs främst till sällskap som kär familjemedlem, ev avel till registrerad uppfödare. Ibland söker vi fodervärd för att reducera stress i kattflocken och risk för smittor. Mer information om oss finns att se på vår hemsida samt Facebook IsaRos Lynx Maine Coon.

Kallerö's

Yvonne Boivie

Östhammar


Telefon:

0704505735


Mejl:

yvonne.boivie@gmail.com


SE*Kallerö's är ett litet katteri med 4 Maine coon katter som bor med oss familjen ( 2 vuxna & 1 barn) på en liten gård vid kusten tillsammans med 4 hundar, 1 huskatt, höns påfåglar & alpackor.

Vi har 2 hankatter och 2 honkatter och vårt mål mer än att ha våra underbara katter i familjen är att föda upp rastypiska katter med trevligt temperament som även håller utseendemässigt och konkurensmässigt i Sverige och internationellt.

Vi var glädjande nog kvalificerade att vara med på Fifes Världsutställning i Tammerfors, Finland med båda våra avelshanar 2018.


Nu längtar vi verkligen tills Covid-19 läget i Sverige och övriga världen blir hanterbart och stabilt så utställningarna och vanliga livet kan fortsätta utan allt för stora förluster.

Maine Orchid

Åsa Ohlsson

Vänge


Telefon:

0736242431


Mejl:

asa.ohlsson80@telia.com


Hemsida:

www.maineorchid.se

Jag har, under namnet Maine Orchid, för avsikt är att vara ett mindre katteri, där jag väljer att använda mig av katter som kan hjälpa till att bredda avelsbasen. Jag följer PawPeds hälsoprogram fullt ut, vilket innebär att jag testar höfter, ultraljud av hjärta och undersöker om katten bär på HCM1-mutationen innan jag använder katterna i avel. Jag eftersträvar att avla på katter med bra hälsa och med ett trevligt temperament.


Min önskan är att du ska få en trygg maine coon, som ska sätta guldkant på din vardag i flera år framöver! Välkommen in i djungeln (min hemsida) för att bekanta dig närmare med mig och mina katter! Jag hoppas du inte blir besviken!

SE*Prima Donna's

Nicole

Knivsta/Sigtuna


Mejl:

PrimaDonnaMCO@hotmail.com

Liten uppfödning i vårat hus där alla katter är våra familjemedlemmar.


Jag är Sverak diplomerad och godkänd på pawpeds kurs G1. Hälsotestar inom hälsoprogrammet. Vi har endast honor hemma och de är testade för HCM,HD, hcm-dna, sma och pk-def med godkänt resultat.


SE*Rubycat's

Birgitta Hellström

Uppsala


Telefon:

073-3587429


Mejl:

birgitta-hellstrom@hotmail.com


Hemsida:

www.rubycats.se


Vi bedriver en liten kattuppfödning av maine cooner och bor i Uppsala. Katterna är våra familjemedlemmar och de bor tillsammans med oss. Målet med våran uppfödning är att föda upp friska, rastypiska katter med härliga temperament.


Vi följer PawPeds hälsoprogram och testar våra avelsdjur för HCM, HD och DNA HCM.


Vi är noga med att etablera en god kontakt med våra kattungeköpare. Välkomna att titta in på min hemsida.

Swedish Lynx Mafia (SVERAK)

Sara Gustafsson
Enköping


Telefon:

0723272223


Mejl:

saragustafsson84@hotmail.com

Swedish Lynx Mafia föder upp ljuvliga, sociala, trygga Maine Coons i mindre skala.


Registrerad uppfödare sedan 2019, första kullen föddes 2020.
Samtliga katter lever med oss som fullvärdiga familjemedlemmar.