Dalarna (5)

Rasringens uppfödare i Dalarna

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


SE*Bispbergs Mighty

Maria och Ebba Daniels

Säter


Telefon:
0768485907


Mejl:
maria.daniels@hotmail.com


Hemsida:
www.bispbergmightymainecoons.se

Vi, familjen Daniels Hjort, har startat en Maine Coon uppfödning i hemmamiljö med focus på friska, sociala och rastypiska katter.Välkommen att titta in på vår webbsida för få mer information planerad kull och tidigare kullar. På vår webbsida träffar ni på våra katter SE*Bispbergs Mighty Shadow, SE*Bispbergs Mighty Katten Gustav och Chelone Il Guardiano*IT med flera.

S*Lisselhills

Marie Arnesson Lundberg

Falun


Telefon:
073-6401140


Mejl:
lisselhills@falubo.se


Hemsida: www.lisselhillsmainecoon.se

SE*Lisselhills Maine Coon-katter är ett SVERAK-registrerat litet katteri i Falun med målsättningen att föda upp friska, rastypiska, stora och trygga Maine Cooner i hemmiljö!

SE*Mora Fluffy Paws

Lena Ericson Lind

Mora


Telefon:

070-962 22 52


Mejl:
lena@ericson.st


Hemsida:
www.morafluffypaws.se

Mora Fluffy Paws är ett SVERAK-registrerat litet katteri där kattungarna får växa upp som familjemedlemmar tillsammans med våra övriga katter och hundarna. De lever med oss i vardagen och är vana vid att träffa personer i olika åldrar, dammsugare och annat som förekommer i vardagen.


Vi har levt med katter i många år och har sedan 16 år fastnat för Maine Coon. Målet med vår uppfödning är att få rastypiska, sunda och trevliga katter som kan förgylla vardagen för andra familjer.

S*Sybo's

Lisa Warfvinge

Falun


Telefon:
073-6795288


Mejl:
lisa_warfvinge@hotmail.com


Hemsida:
www.sybosmainecoon.com

Sedan år 2003 registrerat stamnamnet Sybo's, med ca 20 kullar av den underbara kattrasen maine coon.


Jag brinner för denna kattras, har bland annat suttit i styrelsen för rasklubben under flera år, varit aktiv i samma förening under ännu fler år.

Vårt mål med uppfödningen är att få fram trevliga, vackra, sunda katter som ska leva många lyckliga år hos sina familjer.


Våra avelskatter är testade för HD (höftledsdysplasi) och HCM (hypertrofisk kardiomyopati).


Vi är Sverak diplomerade uppfödare, utexaminerade inom Pawpeds kurser G1 + G2 + G3.

Ylletrollets

Peter & Ulrika Olsson

Gagnef


Telefon:
070-740 11 50 och 070-332 30 03


Mejl:
ulrika@pawpeds.com


Hemsida:
www.ylletrollets.se

Vi har uppfödning av maine coon sedan 1991, men har nu för tiden en mycket liten uppfödning. Våra katter bor förstås tillsammans med oss inne i huset, och kattungarna brukar spendera sina första veckor i sovrummet. Vi strävar efter att arbeta med lite mer ovanliga linjer, för att förbättra rasens avelsbas och genetiska variation.


Våra avelskatter är testade inom hälsoprogrammen för HD (höftledsdysplasi) och HCM (hypertrofisk kardiomyopati).