Klubbmästerskap 2021

Klubbmästerskap 2021


Maine Coon-katten bjuder med glädje in till ett digitalt klubbmästerskap i år. På grund av pandemin har vi tänkt i nya banor, då formatet fått ändras passar vi på att ta ut svängarna och prova på något nytt! Vi kan stolt meddel att vi har två välrenommerade amerikanska domare, tillika maine coon-uppfödare, som kommer att bedöma våra katter.

Låt oss presentera våra domare!

Lynne Sherer

Lynne Sherer - med stamnamnet Calicoon sedan 1970-talet - är domare inom TICA sedan 1986 och aktiv än i dag (Approved Allbreed, Distinguished Judge)

Beth Hicks

Beth Hicks - med stamnamnet Tanstaafl sedan 1972 - var aktiv som domare i TICA åren 1979 - 2007 (Judge of the Year 2004)

Regler

Klasser

Huvudklasser

Vuxen hane (över 10 månader, ej kastrater)

Vuxen hona (över 10 månader, ej kastrater)

Kastrerad hane (över 10 månader)

Kastrerad hona (över 10 månader)

Kattunge (4-10 månader)

Veteran (från 10 års ålder)


Sidoklasser (anmälan till dessa sker separat)

Bästa öron

Bästa profil

Bästa ögon


Årets klubbkatt (BOB) kommer att utses - alla katter anmälda till huvudklass deltar automatiskt i detta!


Upplägg


Tävlingen kommer likna TICAs format. Alla katter kommer bedömas enligt TICAs standard i en form av ringutställning, varpå de bästa i varje klass kommer bli placerade. Topp 3 i varje klass, vinnarna i sidokategorierna och Best of Best får diplom och priser från våra sponsorer! Alla katter kommer att få ett kortare omdöme i text, dock inte fullt så fylliga bedömningssedlar som vi brukar vara vana vid.


Anmälan och deltagande


För att anmäla din katt, gå till mainecoonkatten.se och klicka på Klubbmästerskap 2021. Registrera dig, fyll i anmälningsformuläret och bifoga 3 foton på din katt. För sidoklasserna behöver du inte bifoga ytterligare foton, men anmäla till respektive sidoklass. Var noga med att bilderna ska hålla så god kvalitet som möjligt!
Instruktioner


1. Ett foto tas rakt framifrån på katten (fokusera på huvudet, ansiktet och öronen skall synas tydligt)

2. Ett foto på kattens profil (huvudet från sidan, så rakt taget som möjligt så kattens profil och haka syns tydligt)

3. Ett foto över hela katten, taget från sidan (helst stående, så kroppen syns tydligt)


Katter anmäls i den klass de passar in i under tiden för anmälan. Fyller din katt exv. 10 år före 22 november är det veteranklassen som gäller, fyller katten 10 månader den 23 november eller senare är det kattungeklassen som gäller.

Var observant på följande:
- välj endast en huvudklass per anmäld katt (du kan exv. inte anmäla i både vuxen- och veteranklassen eller kattunge- och vuxenklassen)
för att kunna anmäla i sidoklass måste du vara anmäld i en huvudklass
- anmälan till sidoklasserna sker separat, du kan anmäla till alla tre
- alla katter anmälda i huvudklass tävlar per automatik om Best Of Best, Årets Klubbkatt 2021


OBS! Fotona ska vara nytagna, endast bilder tagna under anmälningstiden godkänns, dvs. 1 nov - 21 nov.
Genom att anmäla din katt och ladda upp foton godkänner du att Maine Coon-kattens samarbetspartner kan ta del av dina uppgifter, samt att Maine Coon-katten ges tillåtelse att använda bilderna som skickats in (exv. i informationstexter,
på hemsidan och i tryck. Vinnare kommer även publiceras på hemsidan/sociala medier och i
medlemstidningen.)


Avgift


Betala in anmälningsavgiften i samband med att du fyllt i anmälan.
Avgiften är 50 kr per katt och huvudklass, samt 25 kr per sidoklass.
Betala via Swish 1235274865 eller Postgiro 461 86 97-9.
Märk din betalning med ditt namn, antal anmälda katter samt klass/sidoklasser och kattens/katternas stambokförda namn. Får du inte plats med all information så skicka ett mail till kassor@mainecoonkatten.se Delar av anmälningsavgiften kommer att skänkas vidare till välgörande ändamål relaterat till katter och/eller katters status - då domarna mycket generöst valt att efterskänka sin ersättning till detta ändamål!


Anmälningstid


Måndag 1 november 2021 - söndag 21 november 2021, kl. 23.59.
Domarna kommer bedöma alla bidragen och resultatet skickas sedan ut till vinnare via mail samt presenteras via hemsidan, rasringens FB-sida samt i medlemstidningen. Detta sker som tidigast från 29 november och framåt, styrelsen kommer återkomma med mer information när det närmar sig.

Våra sponsorer