Västra Götaland

Rasringens uppfödare i Västra Götaland

 

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


SE*Believe in Magic

Nina Björs

Ort: Alingsås

Tel: 0703-989097

e-post: ninaskatteri@gmail.com

Hemsida: www.believeinmagic.se

Presentation: 

Believe inMagic är en liten uppfödning i hemmiljö mellan Hindås och Alingsås. Katterna lever som våra familjemedlemmar i hemmet.

Är mån om att de katterna jag föder upp skall vara trevliga och tillmötesgående katter med stabilt temprament. Strävar efter att få den lite "stygga looken" på mina coonisar, men det är sekundärt. Viktigast är temprament och hälsan.

Vi föder även upp Laperm.

Är  diplomerad uppfödare sedan 2016. Katterna är registrerade i SVERAK .Vi testar våra katter enligt PAWPEDS hälsoprogram.

Titta gärna in på min hemsida, där skriver jag ut planerna vad som  händer i katteriet bla. Mer frekvent gör jag inlägg på FB sidan Believe in Magic Maine coon och Laperm.

Dagdrivarn

Malin Sundqvist

Ort: Västra Frölunda

Tel: 0707-738656

e-post: info@dagdrivarn.se

Hemsida: www.dagdrivarn.se


Presentation: 

Dagdrivarn är en liten uppfödning registerad 1998, har varit aktiv med MCO sen 2004.

Alla avelsdjur hälsotestas för HD, HCM, HCM-DNA, PK samt SMA i dagsläget.

Jag jobbar en hel del med utparning och lägre värden på katterna samt ett bra temperament.

Titta in på min sida för mer info.

                                  Gårvikstassen

Maja Asp

Ort: Munkedal

Tel: 0706010669

e-post: majaasp24@hotmail.com

Hemsida: www.garvikstassen.se


Presentation: 

Gårvikstassen är en uppfödning av Maine coon i hemmamiljö. Vi finns i Gårvik som ligger strax utanför Munkedal som är 9 mil norr om Göteborg. 

Mina katter lever som kära familjemedlemmar och har tillgång till hela huset och en stor kattgård ute. 

Jag började med uppfödning 2015, mitt stamnamn är registrerat i SNRF, WCF.  Jag har 1–4 kullar per år. 

Mitt mål med uppfödningen är att få fram friska, sunda individer som är rastypiska och har fint temperament. Alla mina avelskatter testas enligt Pawpeds hälsoprogram för HCM, HD, HCM DNA, Pk-def, SMA. 

Testar även katterna för mask och parasit regelbundet. 

Jag lägger ner mycket tid och omsorg på mina katter och på kattungarna under deras första tid i livet så att dom ska få en bra start och bli fina familjemedlemmar i deras nya hem.

Välkommen in på min hemsida.

                                     Honeysuckle's

Anna Svensson

Ort: Dalsjöfors

Tel: 0707-693518

e-post: honeysuckles@telia.com

Hemsida: www.honeysuckles.se


Presentation: 

Honeysuckle's Maine Coon Finns I Dalsjöfors, strax utanför Borås. Katterna lever som älskade familjemedlemmar, och går fritt I hela vårt hus. De har tillgång till rastgård, där de älskar att vara..

Vi testar våra avelskatter för HCM och HD enligt Pawpeds hälsoprogram. Hos oss är vita katter även neurologiskt hörseltestade med BAER-test. Jag har ett mål, och det är att använda katter som hjälper till att bredda avelsbasen.


Varmt välkommen att kika in på hemsidan för mer information och bilder på coonisarna.

SE*Jaliin's

Emmy Brunner

Ort: Kärna

Tel: 0723945571

e-post: emmybrunner95@gmail.com

Hemsida: www.jaliins.se

Presentation:

Vi är ett litet och familjärt katteri som lägger stort fokus på hälsa och temperament.


Vi följer Paw Peds hälsoprogram för hd, hcm och dna.  Har även genomfört de otroligt lärorika uppfödarkurserna genom Paw Peds samt SVERAKS uppfödardiplomering.


Utöver abetetet med att få fram sunda ,rastypiska katter med ett härligt temperament så ligger även intresse på att bredda den genetiska variationen i rasen. Ett långsiktigt och väldigt roligt arbete!

SE*Lilla Lo's

Linda Ohlsson

Ort: Lysekil

Tel:

e-post: linda-ohlsson@live.se

Hemsida: www.lillalo.nu
 

Presentation:

SE*Lilla Lo's är en liten uppfödning i hemmiljö. Vi håller till i Lysekil på västkusten. Vi har fokus på hälsa, god rastyp och bra temperament. Alla avelskatter testas enligt Pawpeds hälsoprogram. Vårt mål är att föda upp snygga, trevliga och friska familjekatter. Välkommen att kika in på vår hemsida eller följ oss på FB!

Maravilloso

Erica Dagerfelt

Ort: Sjuntorp

Tel: 0704943052

e-post: ericadagerfelt@gmail.com

 

Presentation:

Maravilloso Maine Coon katteri är en liten uppfödning som finns i sjuntorp, strax utanför trollhättan.  Vi har sysslat med kattuppfödning i 13 år.

Vår ambition är att få fram friska, vältypade maine coon med trevliga temperament. 

Alla katter som går i avel hos oss testas givetvis mot HD och HCM i enlighet med befintliga

hälsoprogramet i pawpeds. Katterna lever som älskade familjemedlemmar är vana vid både barn och hundar. Vi lägger ner mkt tid på våra kattungar vilket gör dem trygga och sociala. Våra katter har även tillgång till stor rastgård, där de älskar att vara. Förutom god hälsostatus lägger vi stor vikt på att avelsdjuren är sociala, trevliga, rastypiska och trygga.

Vill Ni veta mer om oss är Ni hjärtligt välkomna att besöka vår Facebook sida Maravilloso Cattery eller ringa oss.

                                 SE*Muzzcot

Petra Olofsson

Ort: Torslanda/Göteborg

Tel: 0707-414996, 0705-958016

e-post: mailaoss@muzzcot.se

Hemsida: www.muzzcot.se

 

Presentation:

Vi har en liten uppfödning i Torslanda med en till två kullar per år. Vi testar alla våra avelsdjur för HCM och HD. Våra katter lever med oss som familjemedlemmar dom har tillgång till en uteplats på cirka 45kvm när vi är hemma. Vi vill föda upp sunda och friska katter med ett lugnt och stabilt temperament. Titta gärna in på vår hemsida eller slå en pling om ni vill.

Mvh Petra & Pelle

SE*Rainmaker's

Marie Saastamoinen

Ort: Göteborg

Tel: 031-331 16 68

e-post: rainmakers.mco@gmail.com

Hemsida: www.rainmakers.nu


Presentation:

Vi har en liten uppfödning i hemmamiljö, där katterna lever tillsammans och som en del av familjen. Vi har både svenska och importerade avelskatter. Tidvis finns kattungar till salu till kärleksfulla hem. Välkommen att titta in på hemsidan!

ReMaine's

Ann Engdahl

Ort: Spetsbergsgatan 3A, Göteborg

Tel: 0762-481654

e-post: ann@remaines.se

Hemsida: www.remaines.se


Presentation:

Min första Maine Coon köpte jag 1999 och det blev snart fler. Första kullen föddes 2002 och sen har det flutit på. Några år har det blivit en eller två kullar och vissa år inga alls.

Mina katter DNA-testas för hcm, pk-def och sma. Ultraljudar hjärtat och röntgar höfter.

I år ändrar jag inriktning från showkatter till utparningar och väntar på att en liten rödsilver hane med låg inavelsgrad ska bli så stor att han kan flytta hit. Förhoppningsvis blir han vår nya avelshane.

SE*Sideshow

Annika Wallin

Ort: Floda

Tel: 0737688317

e-post: info@sideshow.nu

Hemsida: www.sideshow.nu


Presentation:

Se*Sideshow arbetar med utparningslinjer och följer Pawpeds hälsoprogram, vilket innebär att alla mina avelsdjur hälsotestas för bl.a. HCM och HD. Min målsättning är att bidra till att bredda genpoolen och föda upp friska katter  med trevligt temperament som får leva långa liv i sina sällskapshem.