Västra Götaland

Rasringens uppfödare i Västra Götaland

 

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


SE*Believe in Magic

Nina Björs

Ort: Alingsås

Tel: 0703-989097

e-post: ninaskatteri@gmail.com

Hemsida: www.believeinmagic.se

Presentation: 

Believe inMagic är en liten uppfödning i hemmiljö mellan Hindås och Alingsås. Katterna lever som våra familjemedlemmar i hemmet.

Är mån om att de katterna jag föder upp skall vara trevliga och tillmötesgående katter med stabilt temprament. Strävar efter att få den lite "stygga looken" på mina coonisar, men det är sekundärt. Viktigast är temprament och hälsan.

Vi föder även upp Laperm.

Är  diplomerad uppfödare sedan 2016. Katterna är registrerade i SVERAK .Vi testar våra katter enligt PAWPEDS hälsoprogram.

Titta gärna in på min hemsida, där skriver jag ut planerna vad som  händer i katteriet bla. Mer frekvent gör jag inlägg på FB sidan Believe in Magic Maine coon och Laperm.

Dagdrivarn

Malin Sundqvist

Ort: Västra Frölunda

Tel: 0707-738656

e-post: info@dagdrivarn.se

Hemsida: www.dagdrivarn.se


Presentation: 

Dagdrivarn är en liten uppfödning registerad 1998, har varit aktiv med MCO sen 2004.

Alla avelsdjur hälsotestas för HD, HCM, HCM-DNA, PK samt SMA i dagsläget.

Jag jobbar en hel del med utparning och lägre värden på katterna samt ett bra temperament.

Titta in på min sida för mer info.

Honeysuckle's

Anna Svensson

Ort: Dalsjöfors

Tel: 0707-693518

e-post: honeysuckles@telia.com

Hemsida: www.honeysuckles.se


Presentation: 

Honeysuckle's Maine Coon Finns I Dalsjöfors, strax utanför Borås. Katterna lever som älskade familjemedlemmar, och går fritt I hela vårt hus. De har tillgång till rastgård, där de älskar att vara..

Vi testar våra avelskatter för HCM och HD enligt Pawpeds hälsoprogram. Hos oss är vita katter även neurologiskt hörseltestade med BAER-test. Jag har ett mål, och det är att använda katter som hjälper till att bredda avelsbasen.


Varmt välkommen att kika in på hemsidan för mer information och bilder på coonisarna.

IsisFiliis

Solinda Stenstråle

Ort: Ljungskile

Tel: 073-9050379

e-post: solinda@isisfiliis.se

Hemsida: www.isisfiliis.se


Presentation:

Hos oss är alla katterna efterlängtade, älskade och självklara medlemmar i vår familj. Det viktigaste är att de har det gott och mår bra, men jag vill också varsamt avla fram Maine Cooner som har god hälsa, ett härligt temperament och det rasspecifika utseendet, samt att källingar från oss ska få leva långa liv hos sina familjer.

 

I uppfödningen håller vi fokus på hälsan och på utparning för att bredda avelsbasen.  Jag följer Pawpeds hälsoprogram, vilket innebär att katterna testas för bl.a. HCM och HD före de används i avel.

 

Välkommen in på hemsidan för att få veta mer om oss!

SE*Jaliin's

Emmy Brunner

Ort: Kärna

Tel: 0723945571

e-post: emmybrunner95@gmail.com

Hemsida: www.jaliins.se

Presentation:

Vi är ett litet och familjärt katteri som lägger stort fokus på hälsa och temperament.


Vi följer Paw Peds hälsoprogram för hd, hcm och dna.  Har även genomfört de otroligt lärorika uppfödarkurserna genom Paw Peds samt SVERAKS uppfödardiplomering.


Utöver abetetet med att få fram sunda ,rastypiska katter med ett härligt temperament så ligger även intresse på att bredda den genetiska variationen i rasen. Ett långsiktigt och väldigt roligt arbete!

SE*Muzzcot

Petra Olofsson

Ort: Torslanda/Göteborg

Tel: 0707-414996, 0705-958016

e-post: mailaoss@muzzcot.se

Hemsida: www.muzzcot.se

 

Presentation:

Vi har en liten uppfödning i Torslanda med en till två kullar per år. Vi testar alla våra avelsdjur för HCM och HD. Våra katter lever med oss som familjemedlemmar dom har tillgång till en uteplats på cirka 45kvm när vi är hemma. Vi vill föda upp sunda och friska katter med ett lugnt och stabilt temperament. Titta gärna in på vår hemsida eller slå en pling om ni vill.

Mvh Petra & Pelle

SE*Rainmaker's

Marie Saastamoinen

Ort: Göteborg

Tel: 031-331 16 68

e-post: rainmakers.mco@gmail.com

Hemsida: www.rainmakers.nu


Presentation:

Vi har en liten uppfödning i hemmamiljö, där katterna lever tillsammans och som en del av familjen. Vi har både svenska och importerade avelskatter. Tidvis finns kattungar till salu till kärleksfulla hem. Välkommen att titta in på hemsidan!

ReMaine's

Ann Engdahl

Ort: Spetsbergsgatan 3A, Göteborg

Tel: 0762-481654

e-post: ann@remaines.se

Hemsida: www.remaines.se


Presentation:

Min första Maine Coon köpte jag 1999 och det blev snart fler. Första kullen föddes 2002 och sen har det flutit på. Några år har det blivit en eller två kullar och vissa år inga alls.

Mina katter DNA-testas för hcm, pk-def och sma. Ultraljudar hjärtat och röntgar höfter.

I år ändrar jag inriktning från showkatter till utparningar och väntar på att en liten rödsilver hane med låg inavelsgrad ska bli så stor att han kan flytta hit. Förhoppningsvis blir han vår nya avelshane.

SE*Sideshow

Annika Wallin

Ort: Floda

Tel: 0737688317

e-post: info@sideshow.nu

Hemsida: www.sideshow.nu


Presentation:

Se*Sideshow arbetar med utparningslinjer och följer Pawpeds hälsoprogram, vilket

innebär att alla mina avelsdjur hälsotestas för bl.a. HCM och HD. Min målsättning är att

bidra till att bredda genpoolen och föda upp friska katter  med trevligt temperament som

får leva långa liv i sina sällskapshem.

Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.