Västerbotten

Rasringens uppfödare i Västerbotten


Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.

S*Absolut Coon's

Eva & P-A Bjuhr

Ort: Skellefteå

Tel: 0910-852 52

e-post: evabjuhr@telia.com

Hemsida: www.absolutcoons.com


Presentation:

S*Absolut Coon's är en liten Maine Coon-uppfödning i Skellefteå. Våra avelskatter testas för HD och HCM när de har åldern inne. Katterna är våra familjemedlemmar, de rör sig fritt i huset och "deltar" i allt som vi företar oss i hemmet. Luckan till den inhägnade kattgården finns i källaren vilket gör att katterna får utmärkt motion genom att dagligen springa i trappan mellan källare och övervåning.

Vi planerar att föda upp ca 1-2 kullar per år med så rastypiska katter som möjligt och den absolut viktigaste målsättningen för oss är att ge varje enskild kattunge möjlighet att utvecklas till en frisk, sund, stabil MCO med det fantastiskt, härliga temperament som just MCO-katten är känd för. Välkommen att hälsa på hos oss och våra katter på vår hemsida.

S*Guldklimpen's

Åsa Lindkvist

Ort: Skellefteå

Tel: 0910 58 40 40, 070 397 92 74

e-post: mainecooncats@hotmail.com

Hemsida: www.guldklimpens.se

Blogg: blogg.guldklimpens.se


Presentation:

S*Guldklimpen's Katteri har funnits sedan 1990, och nystartar igen efter några års uppehåll. Föder i liten skala upp katter som vi hoppas deras nya ägare får glädje av i många år! Vi lägger stor vikt vid att kattungarna ska bli sociala, självständiga individer som enkelt ska kunna acklimatisera sej i sina nya hem, så våra kattungar är vana vid andra katter, hundar, barn och allt som pågår i ett hem. Stödjer och följer Pawpeds hälsoprogram mot HD och HCM. Försöker arbeta aktivt med att bredda avelsbasen genom att använda lite ovanligare linjer. Vitfläckar är en stor passion, i synnerhet sköldpaddor! Välkommen till vår websida eller blogg, och tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor! =)

S*Sevgilims

Alexandra Alseryd & Bedros Sakayan

Ort: Umeå

Tel: 070-3159601

e-post: alexandra@sevgilims.se

Hemsida: www.sevgilims.se


Presentation:

S*Sevgilims är en liten maine coon uppfödning i hemmiljö. Vi följer MCO-kattens hälsoprogram och väljer därmed avelsdjur som överensstämmer med detta. Våra katter lever med oss i vårt hem som fullvärdiga familjemedlemmar. Vi strävar efter friska, sunda katter med ett härligt temperament som blir fantastiska familjemedlemmar och vänner för livet.

S*Tole'Coons

Lena Eriksson

Ort: Umeå

Tel: 073-4048462

e-post: lena@tolecoons.se

Hemsida: www.tolecoons.se


Presentation:

Maine coon uppfödning i hemmamiljö som fokuserar på katten som individ där känslan för att vara med i familjegemenskapen garanteras. Katternas hälsa är av yttersta vikt där vi stödjer och följer rasringen Maine coon-kattens hälsoprogram till fullo. Kattungar som i framtiden kommer att levereras av oss skall så långt det är möjligt beredas samma förutsättningar som om de skulle bo med oss. Vi kommer därför att värna om personliga möten med blivande ägare innan de kan åtnjuta en kattunge från S*Tole'Coons.


Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.