Stockholm

Rasringens uppfödare i Stockholm

 

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


S*Acrobat's

Susanne Lagercrantz (fd. Bjuresjö)

Ort: Stockholm

Tel: 08-791 84 91, 08-571 677 92, 0730 32 82 05

e-post: susanne.lagercrantz@telia.com

Hemsida: www.acrobats.se


Presentation:

Jag och min man köpte vår första Maine Coon-flicka 1995 och det har vi aldrig ångrat utan det har bara blivit fler och fler. År 2000 startade vi en mindre uppfödning med ca. en till två kullar per år. Under vintertid bor vi Vasastan i lägenhet och på våren flyttar vi ut till Skärgården med våra katter där dom får ha roligt och klättra i träden i kattgården. Våra katter är glada och harmoniska och älskar att gå fot med oss fritt (utan koppel) på långa promenader i skogen. I november varje år flyttar vi åter tillbaka till vår lägenhet i stan och katterna anpassar sig då till innemiljön på ett fantastiskt sätt. Vårt mål är att avla fram glada och friska sällskapskatter genom att dels försöka minska ner inavelsgraden, dels testa avelskatterna för HCM (hjärtscanning) och låta röntga höftlederna. Dessutom har vi testat dem för FIV och FELV. När kattungarna säljs vid ca 13-14 veckors ålder är dom naturligtvis avmaskade, vaccinerade, och veterinärbesiktigade, då är de även kattungeförsäkrade (upp till två års ålder).

Välkommen att ringa oss och kom gärna på ett besök.

 

S*Aloha Popoki

Eva & Göran Johansson

Ort: Täby

Tel: 08-792 02 10, 0723-11 02 10

e-post: eva@alohapopoki.se

Hemsida: www.alohapopoki.se


Presentation:

Båda jag och min man Göran är uppvuxna med huskatter. 1987 köpte vi vår första raskatt, en brunmaskad birma. År 2000 köpte vi vår första maine coon, och på den vägen är det.

Våra maine cooner testas givetvis mot HD och HCM i enlighet med befintliga hälsoprogram. Våra katter lever tätt ihop med oss och delar gärna våra sängar om nätterna. Målet med vår lilla uppfödning är att föda upp trevliga, friska och vältypade katter som skall bli älskade familjemedlemmar för en lång tid framöver. Katter som säljs till avel SKALL testas enligt rasens hälsoprogram och säljes endast till registrerade uppfödare. Första kontakten får gärna vara via epost men vi säljer kattungar ENDAST efter personlig kontakt och besök. Vi finns i Täby, strax nordost om Stockholm.

Jag är kontaktperson samt ombud för samarbetspartnern Sveland då det gäller försäkringar av katter och andra djur.

S*Baccheoni's

Marina & Pär-Johan Sporsén

Ort: Täby

Tel: 08-768 43 25, P-J mobil: 070 828 21 32

e-post: marina.sporsen@telia.com

Hemsida: www.sporsen.se/baccheonis.htm (under uppbyggnad)


Presentation:

Ingen presentation har lämnats av uppfödaren.

Lynx Luna

Johanna Eli Forssblad

Ort: Stockholm

Tel: 072 25 113 99 - skicka ett sms så ringer vi upp

epost: info@lynxluna.se

Hemsida: www.lynxluna.se


Presentation:

Vi har planer på en silver och svart tabby kull från amerikanska katter sommaren 2019.

Vi är en stor familj som föder upp världens bästa katt, på landet utanför Stockholm.

En del av oss som ingår i Lynx Luna bor, och är till och med födda, i Maine - rasens

legendariska vagga. Det gör att vi har katter som vi har hämtat själva i Maine, vilket vi

är mycket stolta över.

Hälsan arbetar vi med långsiktigt, genom att ta in katter från Maine och arbeta med nya foundations.

Vårt motto är "Lets breed some real Coons!" Hjärtligt välkomna till oss!

S*Operacoon's

Lars-Olof och Marianne Hård

Ort: Sättraby, Edsbro

Tel: 0704- 22 20 64

e-post: info@operacoons.se

Hemsida: www.operacoons.se/


Presentation:

Vår första maine coon-katt köpte vi 1995 och 1997 fick vi vår första kull.

Vi bedriver uppfödning i den lilla skalan. Våra katter är familjemedlemmar och har tillgång till hela huset samt en rastgård.  Vår målsättning är att föda upp sociala, trevliga, trygga och friska katter. Hälsa är en viktig del i avelsarbetet och vi testar för HD och HCM.


Vi levererar våra kattungar tidigast vid 12 veckors ålder. De har SVERAK-stamtavla och köpeavtal, är vaccinerade 2 gånger mot kattpest och kattsnuva, avmaskade vid behov, veterinärbesiktade samt försäkrade.

Som uppfödare förbehåller vi oss rätten att endast sälja kattungar till seriösa köpare som kan garantera katten ett tryggt och kärleksfullt hem.

S*Shantaram's

Mia & Jompa Wikström

Ort: Norrtälje

Tel: 0176-239805, 0707310787

e-post: mia@shantarams.se

Hemsida: www.shantarams.se


Presentation:

S*Shantaram's hittar du i ute på landet i Roslagen, närmare bestämt i Björnösund en bit utanför Norrtälje.  Alla våra katter, ett gäng maine cooner och en huskatt,  lever som familjemedlemmar tillsammans med oss och våra finska lapphundar. Vårt mål är att föda upp trevliga, friska och rastypiska maine cooner som sätter guldkant på tillvaron hos sina nya familjer.


Vi testar våra avelskatter för HCM och HD enligt PawPeds hälsoprogram. Hos oss är vita katter även neurologiskt hörseltestade med BAER-test.


Titta gärna in på vår hemsida för mera information!


S*Simpsalacoon's

Elisabeth Simpson

Ort: Rimbo

Tel: 070-33 33 121

e-post: simpsalacoons@seliton.se

Hemsida: www.seliton.se


Presentation:

Simpsalacoon's har en mycket lång erfarenhet av att äga och föda upp Maine Coon. Vi har haft förmånen att ha varit med från tidig Maine Coon start och deltagit i att bygga upp rasen och följt rasens utveckling här i Sverige. Våra katter är våra familjemedlemmar och vi har få kullar men när vi har kull så är kullen unik! Självklart ultraljudar och röntgar vi våra katter.


Simpsalacoon´s säljer enbart kattungar till de som kan garantera ett ansvarsfullt och kärleksfullt ägandeskap. Vi ger Er gärna referenser. Välkommen till hemsidan för mer information.

Sweet Bine´s

Ann-Charlotte Meurling


Ort: Skärholmen

Tel: 070-33 33 121

e-post: ac.meurling@comhem.se

Hemsida: sweetbines.hemsida24.se


Presentation:

SSweet Bine’s är en liten uppfödning som finns i kungens kurva, det ligger strax söder om stockholm.

Vår lilla kattfamilj består av våra 3 coonisar Colombine, Megan och Duncan samt de  2 huskatterna

Snoddas och Diesel. Hos oss är katterna väldigt kära familjemedlemmar, och vår uppfödning sker i liten

skala.  Vi hälsotestar våra katter enligt pawpeds hälsoprogram.

S*Ulltrollets

Jessica Hansson

Ort: Bromma

Tel: 08-821582, 0704- 96 26 28

e-post: jessi@ulltrollets.se

Hemsida: www.ulltrollets.se

Instagram/Facebook: Ulltrollets Maine Coon


Presentation:

Hej :)

Välkomna!

I Bromma, Bällsta hittar ni oss! En ödmjuk och varm familj på  två vuxna, två barn, hund samt Ulltrollets Maine Coon.  Vi har hållit på med uppfödning i 10 år. Allt började med att vi funderade över att skaffa en ny hund att arbeta med (skyddshund), det slutade med en katt!

Vi föder upp alla katter inomhus i  hemmamiljö, i vår stora villa nära skogen.

Vår prioritet är att föda upp trygga, sociala och friska katter i första hand. Detta  försöker vi nå vi genom att lägga ner mycket tid på social träning,  hantering, mys och kattvård samt att testa våra avelsdjur mot HD och HCM samt andra sjukdomar vi tycker är relevanta.

Till detta har vi också en inriktning att avla på linjer som inte överanvänts, samt ibland mixa i parningen för att bättra på looken genom att para in olika  linjer med varandra.

Uppfödningen startades sent 2007 och 2008 föddes våran första kull. Sedan dess har vi fortsatt  att föda upp i den skala vi känner att vi hinner med. Att vi verkligen hinner med varje individ. Vi har också slutfört Pawpeds G1,G2 och G3. (uppfödarkurser) samt Sveraks uppfödarutbildning.


Vi finns till som uppfödare så länge våra köpare behöver oss.

Varmt Välkommen in på våran hemsida.


Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.