Stockholm

Rasringens uppfödare i Stockholm

 

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.


                              S*Acrobat's

Susanne Lagercrantz (fd. Bjuresjö)

Ort: Stockholm

Tel: 08-791 84 91, 08-571 677 92, 0730 32 82 05

e-post: susanne.lagercrantz@telia.com

Hemsida: www.acrobats.se


Presentation:

Jag och min man köpte vår första Maine Coon-flicka 1995 och det har vi aldrig ångrat utan det har bara blivit fler och fler. År 2000 startade vi en mindre uppfödning med ca. en till två kullar per år. Under vintertid bor vi Vasastan i lägenhet och på våren flyttar vi ut till Skärgården med våra katter där dom får ha roligt och klättra i träden i kattgården. Våra katter är glada och harmoniska och älskar att gå fot med oss fritt (utan koppel) på långa promenader i skogen. I november varje år flyttar vi åter tillbaka till vår lägenhet i stan och katterna anpassar sig då till innemiljön på ett fantastiskt sätt. Vårt mål är att avla fram glada och friska sällskapskatter genom att dels försöka minska ner inavelsgraden, dels testa avelskatterna för HCM (hjärtscanning) och låta röntga höftlederna. Dessutom har vi testat dem för FIV och FELV. När kattungarna säljs vid ca 13-14 veckors ålder är dom naturligtvis avmaskade, vaccinerade, och veterinärbesiktigade, då är de även kattungeförsäkrade (upp till två års ålder).

Välkommen att ringa oss och kom gärna på ett besök.

 

                                S*Aloha Popoki

Eva & Göran Johansson

Ort: Täby

Tel: 08-792 02 10, 0723-11 02 10

e-post: eva@alohapopoki.se

Hemsida: www.alohapopoki.se


Presentation:

Båda jag och min man Göran är uppvuxna med huskatter. 1987 köpte vi vår första raskatt, en brunmaskad birma. År 2000 köpte vi vår första maine coon, och på den vägen är det.

Våra maine cooner testas givetvis mot HD och HCM i enlighet med befintliga hälsoprogram. Våra katter lever tätt ihop med oss och delar gärna våra sängar om nätterna. Målet med vår lilla uppfödning är att föda upp trevliga, friska och vältypade katter som skall bli älskade familjemedlemmar för en lång tid framöver. Katter som säljs till avel SKALL testas enligt rasens hälsoprogram och säljes endast till registrerade uppfödare. Första kontakten får gärna vara via epost men vi säljer kattungar ENDAST efter personlig kontakt och besök. Vi finns i Täby, strax nordost om Stockholm.

Jag är kontaktperson samt ombud för samarbetspartnern Sveland då det gäller försäkringar av katter och andra djur.

S*Baccheoni's

Marina & Pär-Johan Sporsén

Ort: Täby

Tel: 08-768 43 25, P-J mobil: 070 828 21 32

e-post: marina.sporsen@telia.com

Hemsida: www.sporsen.se/baccheonis.htm (under uppbyggnad)


Presentation:

Ingen presentation har lämnats av uppfödaren.

                                                     SE*Elite Silver

Irina Gafvelin

Ort: Solna, Stockholm

Tel: 0707 29 48 98

e-post: info@permanentmakeupacademy.se

Hemsida: https://www.facebook.com/EliteSilverMaineCoon.se

TikTok: https://www.tiktok.com/@irinagafvelin




SE*Healing paws

Cecilia Björneheim

Ort: Rimbo

e-post: healingpawskatteri@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/sehealingpaws/

Instagram: https://www.instagram.com/se_healing_paws


Presentation:

Litet familjärt katteri där katterna är en stor del av familjen. Alla avelskatter hd-röntgas och hcm-scannas, samt testas för dna hcm, pk-def och SMA. Samt parasitkollas. Diplomerad och SVERAK-ansluten.


S*Tillemora's

Maria Engström

Ort: Åkersberga

Tel: 0733-44 57 54

e-post: tillemoras@hotmail.com

Hemsida: tillemoras.com

Facebook: 1634536870138025


Presentation:

Vi är en familj som består av mig Maria, min man Tommy, vår dotter Lowa och våra älskade katter. Vi bor i ett hus på landet i Åkersberga.

Mitt stamnamn registrerades i maj - 2007. Namnet kommer av att vi bor i ett område som heter Tillemora. Vi är ett litet katteri med endast ett par kullar om året. Våra katter hälsotestas innan dom går i avel.
Mitt mål är att föda upp friska, sociala och rastypiska katter i hemmiljö.


                                                     S*Operacoon's

Lars-Olof och Marianne Hård

Ort: Sättraby, Edsbro

Tel: 0704- 22 20 64

e-post: info@operacoons.se

Hemsida: www.operacoons.se/


Presentation:

Vår första maine coon-katt köpte vi 1995 och 1997 fick vi vår första kull.

Vi bedriver uppfödning i den lilla skalan. Våra katter är familjemedlemmar och har tillgång till hela huset samt en rastgård.  Vår målsättning är att föda upp sociala, trevliga, trygga och friska katter. Hälsa är en viktig del i avelsarbetet och vi testar för HD och HCM.


Vi levererar våra kattungar tidigast vid 13 veckors ålder. De har SVERAK-stamtavla och köpeavtal, är vaccinerade 2 gånger mot kattpest och kattsnuva, avmaskade vid behov, veterinärbesiktade, chipmärkta samt försäkrade.

Som uppfödare förbehåller vi oss rätten att endast sälja kattungar till seriösa köpare som kan garantera katten ett tryggt och kärleksfullt hem.