På gång

Maine Coon-katten ordnar olika aktiviteter som till exempel klubbmästerskap, föreläsningar, kurser och informationsträffar. Syftet är förstås att våra medlemmar ska träffa likasinnade maine coon-vänner och samtidigt lära sig mer om rasen.

* * * * *

Information rörande Maine Coon-kattens Årsmöte samt föreläsning 2020-03-28

Som många säkerligen noterat har vi för närvarande en stor spridning av corona-viruset i Sverige, och flera gånger per vecka har vi sett uppdateringar och rekommendationer komma från Folkhälsomyndigheten. I skrivande stund är folksamlingar begränsade till max 500 personer (i Sverige), den siffran är 50 personer i Norge. Man kan fortfarande åka kollektivt men uppmanas till att inte göra det i onödan. Givet detta och då det finns flertalet individer som hör till s.k. riskgrupper har vi i styrelsen för Maine Coon-katten beslutat att ställa in såväl det ordinarie årsmötet som föreläsningen som var planerad till 28/3 i Mölndal, Folkets Hus.

Vi har medlemmar som tillhör riskgrupper (eller kanske har nära anhöriga i riskgrupper) som på grund av detta inte kan delta om vi genomför dessa aktiviteter som planerat. Många skulle även behöva färdas långväga för att kunna delta, med kollektivtrafik. Mot denna bakgrund av detta anser vi i styrelsen att det verkar bättre att avvakta så att alla som vill har en chans att vara med.

Vår målsättning är att ta årsmötet som ett icke-fysiskt möte, så att de medlemmar som vill fortfarande kan delta i mötet, men via videochatt eller liknande. Styrelsen ser för närvarande över möjligheterna till denna lösning, och avser hålla mötet på samma datum och tid som vi tidigare annonserat. Har ni medlemmar förslag eller idéer för hur detta möte skulle kunna hållas får ni gärna ta kontakt med oss i styrelsen.

Maine Coon-kattens årsmöte via Discord, 2020-03-28 kl. 11.00

Kära Medlemmar, nu är det beslutat att vi håller vårt ordinarie årsmöte som planerat 28/3 men instället för att vi träffas fysiskt provar vi med ett digitalt möte över länk. Vår kassör kommer skicka ut mail till alla medlemmar som lämnat dessa, där finns instruktioner till programmet samt länken ni behöver använda er av för att komma till själva årsmötet. Bekanta er gärna med programmet/sidan Discord innan det är dags för mötet. Har ni inte emottagit något mail, kolla först i er skräppost och kontakta sedan Solinda om ni inget mail fått: kassor@mainecoonkatten.se

Vi hörs den 28e mars! Hälsningar/Styrelsen

Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.