Stockholm

S*Ulltrollets

Jessica Hansson

Ort: Bromma

Tel: 08-821582, 0704- 96 26 28

e-post: jessissen@ulltrollets.se

Hemsida: www.ulltrollets.se

 

Presentation:

Ulltrollets föder upp i hemmamiljö, i en stor villa nära skogen. Vi lägger ner mycket tid på socialträning, hantering, mys och kattvård. Vi är en familj på två vuxna och två små barn. Uppfödningen startades sent 2007. 2008 föddes våran första kull. Allt gick bra och en av kattungarna blev avelshona hos Mainecraft's Då vi fick utökning i våran egen familj lade vi uppfödningen vilande en stund. 2010 importerade vi en hona från Norge samtidigt som Jessica gick PawPeds uppfödarkurs 1.

Vi testar våra avelskatter inom hälsoprogrammet. Maine coon är en tung katt och vi tycker det är viktigt så att höfterna på våra avelskatter är friska. Då det finns en hjärtsjukdom inom rasen så undersökes hjärtat för att se så katten inte bär på sjukdomen. Vår målsättning är att föda upp både snygga och friska katter. Vi finns till som uppfödare så länge våra säljare behöver oss. Välkommen in på våran hemsida.

Sweet Bine´s

Ann-Charlotte Meurling

 

Ort: Skärholmen

Tel: 070-33 33 121

e-post: ac.meurling@comhem.se

Hemsida: sweetbines.hemsida24.se

 

Presentation:

SSweet Bine’s är en liten uppfödning som finns i kungens kurva, det ligger strax söder om stockholm.

Vår lilla kattfamilj består av våra 3 coonisar Colombine, Megan och Duncan samt de 2 huskatterna

Snoddas och Diesel. Hos oss är katterna väldigt kära familjemedlemmar, och vår uppfödning sker i liten

skala. Vi hälsotestar våra katter enligt pawpeds hälsoprogram.

S*Simpsalacoon's

Elisabeth Simpson

Ort: Rimbo

Tel: 070-33 33 121

e-post: simpsalacoons@seliton.se

Hemsida: www.seliton.se

 

Presentation:

Simpsalacoon's har en mycket lång erfarenhet av att äga och föda upp Maine Coon. Vi har haft förmånen att ha varit med från tidig Maine Coon start och deltagit i att bygga upp rasen och följt rasens utveckling här i Sverige. Våra katter är våra familjemedlemmar och vi har få kullar men när vi har kull så är kullen unik! Självklart ultraljudar och röntgar vi våra katter.

 

Simpsalacoon´s säljer enbart kattungar till de som kan garantera ett ansvarsfullt och kärleksfullt ägandeskap. Vi ger Er gärna referenser. Välkommen till hemsidan för mer information.

S*Shantaram's

Mia & Jompa Wikström

Ort: Norrtälje

Tel: 0176-239805, 0707310787

e-post: mia@shantarams.se

Hemsida: www.shantarams.se

 

Presentation:

S*Shantaram's hittar du i ute på landet i Roslagen, närmare bestämt i Björnösund en bit utanför Norrtälje. Alla våra katter, ett gäng maine cooner och en huskatt, lever som familjemedlemmar tillsammans med oss och våra finska lapphundar. Vårt mål är att föda upp trevliga, friska och rastypiska maine cooner som sätter guldkant på tillvaron hos sina nya familjer.

 

Vi testar våra avelskatter för HCM och HD enligt PawPeds hälsoprogram. Hos oss är vita katter även neurologiskt hörseltestade med BAER-test.

 

Titta gärna in på vår hemsida för mera information!

S*Operacoon's

Lars-Olof och Marianne Hård

Ort: Sättraby, Edsbro

Tel: 0704- 22 20 64

e-post: info@operacoons.se

Hemsida: www.operacoons.se/

 

Presentation:

Vår första maine coon-katt köpte vi 1995 och 1997 fick vi vår första kull.

Vi bedriver uppfödning i den lilla skalan. Våra katter är familjemedlemmar och har tillgång till hela huset samt en rastgård. Vår målsättning är att föda upp sociala, trevliga, trygga och friska katter. Hälsa är en viktig del i avelsarbetet och vi testar för HD och HCM.

 

Vi levererar våra kattungar tidigast vid 12 veckors ålder. De har SVERAK-stamtavla och köpeavtal, är vaccinerade 2 gånger mot kattpest och kattsnuva, avmaskade vid behov, veterinärbesiktade samt försäkrade.

Som uppfödare förbehåller vi oss rätten att endast sälja kattungar till seriösa köpare som kan garantera katten ett tryggt och kärleksfullt hem.

SE*Nilegardens

Nina Forsman

Ort: Huddinge

Tel: 0760-333432

e-post: nilegarden@telia.com

Hemsida: www.nilegarden.se

 

Presentation:

Ingen presentation har lämnats av uppfödaren.

SE*NilFors

Åsa Nilsson

Ort: Älta

Tel: 08-725 99 11, 070-788 20 34

e-post: asa.nilsson@reqman.se

Hemsida: www.nilfors-maine-coon.webnode.se

 

Presentation:

Efter att ha haft huskatter i vår ungdom köpte vi vår första raskatt, en brunmaskad birma 1994. Vi fick några kullar efter våra fina avelshonor och ett stort intresse för uppfödning. 2014 köpte vi vår första maine coon, en underbar liten hona.

Vi har en liten uppfödning med mål att föda upp friska och trevliga katter som blir bra familjemedlemmar.

Katter som säljs till avel måste testas enligt rasens hälsoprogram. Kontakta oss gärna via epost men vi säljer kattungar endast efter personlig kontakt och besök. Vi finns i Älta , strax sydväst om Stockholm.

Lynx Luna

Johanna Eli Forssblad

Ort: Stockholm

Tel: 0722-74 84 79

epost: info@lynxluna.se

Hemsida: www.lynxluna.se

 

Presentation:

Vi har kattungar våren/sommaren 2016 från ovanliga och unika linjer.

Vi är en stor familj som föder upp världens bästa katt, på landet utanför Stockholm.

En del av oss som ingår i Lynx Luna bor, och är till och med födda, i Maine - rasens legendariska vagga. Det gör att vi har katter som vi har hämtat själva i Maine, vilket vi är mycket stolta över.

Hälsan arbetar vi med långsiktigt, genom att ta in katter från Maine och arbeta med nya foundations.

Vårt motto är "Lets breed some real Coons!" Hjärtligt välkomna till oss!

S*Coonery de Vos

Anthony och Marjolijn de Vos

Ort: Åkersberga, Stockholm

Tel: 0735-30 51 59, 0704-94 93 04

e-post: cattery@coonerydevos.com

Hemsida: www.coonerydevos.com

 

Presentation:

Vi är en liten familjebaserad uppfödning av Maine Coon lokaliserad i Åkersberga strax norr om Stockholm.

Vårt mål är att föda upp friska, vältypade och storväxta Maine coon med ett underbart temperament. För att lyckas med detta selekterar vi våra avelsdjur med stor noggrannhet utifrån ovanstående kriterier. Vi lägger stor vikt vid temperament och hälsa och följer de avels och hälsorekommendationer från de rasföreningar i vilka vi är medlemmar. Vi är en liten uppfödning med endast en fertil hane och ett fåtal honor vid varje given tidpunkt. Våra kullar är få och våra katter växer upp och lever som familjemedlemmar med fri tillgång till vår boyta på samma sätt som resten av familjen. Detta medför att våra kattungar får en utmärkt socialisering fram till leverans. Våra katter är innekatter men har tillgång till innätad uteplats.

Av alla de färgvarianter som finns på rasen är vi särskilt förtjusta i svart, blå och röd klassisk tabby, Röda och blå solida och allra helst alla förutnämnda varianter i silver.

Välkomna till vår hemsida.

S*Baccheoni's

Marina & Pär-Johan Sporsén

Ort: Täby

Tel: 08-768 43 25, P-J mobil: 070 828 21 32

e-post: marina.sporsen@telia.com

Hemsida: www.sporsen.se/baccheonis.htm (under uppbyggnad)

 

Presentation:

Ingen presentation har lämnats av uppfödaren.

S*Aloha Popoki

Eva & Göran Johansson

Ort: Täby

Tel: 08-792 02 10, 0723-11 02 10

e-post: eva@alohapopoki.se

Hemsida: www.alohapopoki.se

 

Presentation:

Båda jag och min man Göran är uppvuxna med huskatter. 1987 köpte vi vår första raskatt, en brunmaskad birma. År 2000 köpte vi vår första maine coon, och på den vägen är det.

Våra maine cooner testas givetvis mot HD och HCM i enlighet med befintliga hälsoprogram. Våra katter lever tätt ihop med oss och delar gärna våra sängar om nätterna. Målet med vår lilla uppfödning är att föda upp trevliga, friska och vältypade katter som skall bli älskade familjemedlemmar för en lång tid framöver. Katter som säljs till avel SKALL testas enligt rasens hälsoprogram och säljes endast till registrerade uppfödare. Första kontakten får gärna vara via epost men vi säljer kattungar ENDAST efter personlig kontakt och besök. Vi finns i Täby, strax nordost om Stockholm.

Jag är kontaktperson samt ombud för samarbetspartnern Sveland då det gäller försäkringar av katter och andra djur.

S*Acrobat's

Susanne Lagercrantz (fd. Bjuresjö)

Ort: Stockholm

Tel: 08-791 84 91, 08-571 677 92, 0730 32 82 05

e-post: susanne.lagercrantz@telia.com

Hemsida: www.acrobats.se

 

Presentation:

Jag och min man köpte vår första Maine Coon-flicka 1995 och det har vi aldrig ångrat utan det har bara blivit fler och fler. År 2000 startade vi en mindre uppfödning med ca. en till två kullar per år. Under vintertid bor vi Vasastan i lägenhet och på våren flyttar vi ut till Skärgården med våra katter där dom får ha roligt och klättra i träden i kattgården. Våra katter är glada och harmoniska och älskar att gå fot med oss fritt (utan koppel) på långa promenader i skogen. I november varje år flyttar vi åter tillbaka till vår lägenhet i stan och katterna anpassar sig då till innemiljön på ett fantastiskt sätt. Vårt mål är att avla fram glada och friska sällskapskatter genom att dels försöka minska ner inavelsgraden, dels testa avelskatterna för HCM (hjärtscanning) och låta röntga höftlederna. Dessutom har vi testat dem för FIV och FELV. När kattungarna säljs vid ca 13-14 veckors ålder är dom naturligtvis avmaskade, vaccinerade, och veterinärbesiktigade, då är de även kattungeförsäkrade (upp till två års ålder).

Välkommen att ringa oss och kom gärna på ett besök.

Rasringens uppfödare i Stockholm

Tänk på att alltid ta referenser och kolla upp hälsostatusen på föräldrarna innan du köper en kattunge. Maine Coon-Katten rekommenderar uppfödare att följa PawPeds hälsoprogram för rasen och testa sina avelskatter för både HCM (hypertrofisk kardiomyopati) och HD (höftledsdysplasi). Mer om vad du bör tänka på innan ditt kattköp hittar du här.

 

 

 

Det är ej tillåtet att "låna" bilder eller kopiera hela texter från Maine Coon-kattens hemsida. Bilderna och texterna är skyddade under upphovsrättslagen och tillhör rasringen Maine Coon-katten. Vill du informera om det innehåll som finns i texter på Maine Coon-kattens hemsida - vänligen länka till rasringens hemsida och uppge källan till länken. Vid "lån" av del av text skall källa uppges.